Sony se pregateste de un razboi al nervilor cu Apple

Scris de

Dupa ce Apple i-a interzis accesul in App Store pentru aplicatia sa Sony Reader pe motiv ca vinde continut care nu e revizuit de companie, Sony se pregateste de contraatac.

Japonezii se pregatesc sa isi retraga productiile Sony Music din iTunes si isi vor crea propria platforma, numita Music Unlimited. Aceasta va permite streaming catre multiple gadgeturi, precum televizoarele Sony Bravia, consolele Play Station 3, portabilele PSP si playere-le Blu-Ray.
Mai mult ca sigur vor avea acces si cei cu smartphone-uri Sony Ericsson sau utilizatorii viitoarei tablete a japonezilor.
Michael Ephraim, directorul Sony Computer Entertainment, spune ca producatorii muzicali sunt “tinuti prizonieri de Apple si cauta alte sisteme de livrare”. El da si o avertizare enigmatica: “Asteptam sa vedem ce se intampla 3-5 ani”.

Cel mai probabil, platforma Music Unlimited va fi bazata pe subscriptii, fara a permite utilizatorilor sa salveze muzica pe hardurile sau cardurile de memorie. Sony pretinde ca asta e un avantaj deoarece utilizatorii ar avea acces mai usor la muzica de pe multiple dispozitive fara a fi nevoie sa le transfere intre ele.

Un ecosistem in formare

Daca mai punem la socoteala ca Sony are si o mare baza de carti si reviste in Sony Reader, o groaza de filme produse de Sony Pictures si multe jocuri pentru consolele sale, observam ca platforma prinde foarte usor contur. Recent, Sony a lansat NGP, urmasa consolei PSP si super-telefonul Xperia Play, cunoscut drept Play Station Phone. In plus, jocurile Play Station vor fi disponibile pe Android. Totusi, in incercarea de a crea o alternativa la Apple, Sony trebuie sa fie atenta sa nu fie atrasa pe orbita altui gigant, Google. Asta din moment ce unele dintre televizoarele sale inteligente si playerele Blu-Ray folosesc Google TV iar telefoanele Sony Ericsson se bazeaza pe Android. De asemenea, va lansa si o tableta Xperia, cu Android.

Acces la Music Unlimited prin serviciul Qriocity

Sony a lansat recent un serviciu numit Qriocity care permite utilizatorilor transmisii media pe gadgeturile conectate in retea iar acum ofera filme la cerere. Qriocity e construit pe PlayStation Network, care a legat  consolele de jocuri si ofera continut pentru descarcare inca din 2006. Reteaua are deja 69 de milioane de conturi inregistrate in lume. Prin Qriocity, Sony pune la dispozitie mai mult de 6 milioane de cantece de la studiouri incluzand aici si Universal Music Group, EMI Music si Warner Music Group. In Europa, o luna de streaming nelimitat costa 10 euro.
Tim Schaaff, director al Sony Network Entertainment, spune ca in cativa ani vor exista 350 de milioane de utilizatori conectati.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: ideagirlconsulting.files.wordpress.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.