Spionul spionat: NSA a supravegheat compania chineza Huawei

Scris de

Agentia Nationala de Securitate a SUA (NSA) a spart serverele grupului chinez Huawei, acuzat in trecut de catre autoritatile americane de spionaj in favoarea statului asiatic, potrivit documentelor lui Edward Snowden, refugiat acum in Rusia.

Washingtonul suspecteaza Huawei ca ofera asistenta tehnica armatei chineze si hackerilor recrutati de serviciile de informatii de la Beijing pentru facilitarea spionajului militar si industrial si energetic ├«mpotriva Statelor Unite. Mai multe atacuri informatice asupra unor giganti industriali americani au provenit din China. Compania de securitate Mandiant a prins in fapt hackerii armatei chineze atunci cand “lucrau”.

De asemenea, NSA a dezvoltat echipamente compatibile cu tehnologia fabricata de Huawei, scopul fiind spionarea clientilor straini care ar cumpara aparatura de telecomunicatii chineza, inclusiv in tari aliate ale Statelor Unite.

Reamintim, un comitet al Congresului SUA a acuzat direct Huawei si ZTE ca sunt un risc la adresa securitatii statului. Raportul recomanda companiilor americane sa evite semnarea de contracte cu cele doua grupuri pentru a se proteja de furturi intelectuale si spionaj industrial.

Huawei este unul dintre cei mai mari producatori de echipamente telecom din lume, dar si un producator de routere. Huawei a fost mai mereu luata in vizor, atat din cauza faptului ca a furnizat echipamente in Iran, stat aflat sub sanctiuni, dar si din cauza legaturilor stranse cu armata chineza.

Grupul Huawei a fost infiintat în 1987 de Ren Zhengfei, fost ofiter in Armata Populara a Chinei. Huawei Technologies este unul dintre cei mai mari furnizori de solutii IT&C din lume, cu venituri de 35,4 miliarde de dolari in 2012.

Sursa: CNET
Sursa foto: Chip

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.