Steve Ballmer pune la indoiala achizitia WhatsApp de catre Facebook

Scris de

Steve Ballmer, pana de curand directorul executiv al Microsoft, pune la indoiala justetea achizitiei WhatsApp de catre Facebook pentru 19 miliarde de dolari, suma fiind considerata prea mare fata de banii pe care aplicatia ii va genera pentru actionarii companiei.

Ballmer a sustinut, intr-un discurs la Oxford University, ca numarul mare de utilizatori nu este un indicator pe care sa se puna baza la stabilirea valorii unei companii, ci doar daca masura creeaza prosperitate pentru proprietari.
Ballmer se afla in continuare in consiliul de administratie al Microsoft si este unul dintre cei mai mari actionari, cu circa 4% din titluri. In acelasi timp, Microsoft detine 1,6% din titlurile Facebook.

Facebook a anuntat achizitia WhatsApp luna trecuta, intr-o tranzactie care a socat lumea tehnologiei dn cauza pretului imens. Aplicatia are 450 de milioane de utilizatori in intreaga lume, iar Mark Zuckerberg – fondatorul si directorul general al Facebook, a anuntat ca are posibilitatea sa ajunga chiar la un miliard de utilizatori.

„Cateodata, faptul ca ai multi oameni ce se inscriu reprezinta (un grad mare de) folosire, dar este un indicator fals (pentru valoare)“, a spus Ballmer. El ca spus ca, probabil, WhatsApp nu este un capriciu, dar ca nu stie daca va un succes sau nu.

„Vor genera acei 450 de milioane de oameni destule venituri? Mark Zuckerberg crede ca da si eu nu am vreun motiv de dubiu. Dar in mod real trebuie sa te uiti la lucruri si sa te intrebi «Care este masura succesului?». Iar pe termen lung masura succesului este «Produc multi bani pentru actionarii mei?»“, s-a intrebat retoric Ballmer.

Precedentul Yahoo!

Pe romaneste: Facebook a realizat un profit net de 1,5 miliarde de dolari in 2013, iar in acelasi ritm isi va recupera investitia in WhatsApp in mai bine de 10 ani…

Spre comparatie, Yahoo! a cumparat intre anul 2000 si anul 2008 o gramada de companii care n-au avut niciun impact asupra cresterii veniturilor, gigantul zbatandu-se acum sa isi creasca profitul, dupa ani grei de declin in fata Google.
In 1999 Yahoo! cumpara Broadcast.com pentru 5,7 miliarde de dolari, site-ul Geocities a costat 3,6 miliarde de dolari, iar pentru motorul de cautare Overture a scos din buzunar 1,6 miliarde, in vreme ce Tumblr tocmai ce a costat 1,1 miliarde de dolari

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: Cult of Mac

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.