Steve Wozniak: Apple ar trebui sa produca un telefon Android

Scris de

Steve Wozniak loveste din nou: co-fondatorul Apple crede ca fosta sa companie ar trebui sa ia in considerare in mod serios construirea unui smartphone Android.

“Nimic nu impiedica Apple departe de piata Android pentru un telefon secundar”, a spus Woz, citat de Wired. “Am concura foartebine. Oamenii apreciaza look-ul pretios, stilul si procesul de manufacturare pe care le includem in produsele noastre comparativ cu alte oferte Android. Am juca in doua arene in acelasi timp”, a mai afirmat el. Wozniak a mai explicat ca un telefon Apple cu Android ar completa si nu ar inlocui dispozitivele sale iOS.

El s-a mai intrebat cum ar arata un telefon BlackBerry cu Android, dar crede ca este “probabil prea tarziu” pentru ca un astfel de dispozitiv sa mai ajute compania.

Woz are in trecut mai multe momente in care s-a declarat fan Android si, spre deosebire de Steve Jobs, el este adeptul interoprabilitatii. Sfatul sau este bine intentionat, insa este impotriva a tot ceea ce este Apple. Inca de cand Steve Jobs a revenit la companie in 1997, Apple s-a remarcat prin crearea de sisteme inchise, in care compania sa controleze experienta utilizatorilor sai. Iar acest lucru este vizibil atat in OS X, cat si in iOS, dar si in iTunes.

Woz se inspira, probabil, din ideea Nokia de a crea un telefon Android, deoarece conditiile tehnice impuse de Microsoft pentru Windows Phone 8 fac ca smartphone-urile sale din gama low-end sa fie mai scumpe decat cele cu Android. Or, iPhone 5C, gandit de Apple tocmai pentru a concura gama smartphone-urilor ieftine nu a avut succes deoarece nu a fost indeajuns de ieftin.

Un smartphone Android ieftin realizat de Apple ar permite gigantului sa se concentreze pe zona high-end cu iPhone, iar prin dispozitivul Android ar capta venituri si de pe piata aceasta, reducand si mai mult veniturile concurentei.
Pe de alta parte, un astfel de produs ar necesita o infrastructura avansata, respectiv un nou magazin de aplicatii realizat de Apple, pe modelul Amazon. Pentru ca e greu de crezut ca Apple ar lasa terminalul sa se conecteze la Google Play

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: news.ivaric.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.