Telefoanele de top ale Nokia vor avea MeeGo

Scris de

Smartphone-urile high-end sau “computerele mobile”de la Nokia vor avea sisteme de operare MeeGo in vreme ce acelea medii sau slabute vor lucra in continuare pe platforma Symbian.

Informatia a scapat in background-ul relatarilor de la Linux Conference, eveniment desfasurat saptamana trecuta la San Francisco. Vedetele prezentarii au fost Android si noua platforma Intel/Nokia numita MeeGo. Din partea Nokia a vorbit Ari Jaaksi, vice presedinte pentru dispozitivele Maemo si operatiuni MeeGo la Nokia.
Intrebat despre cum va concura MeeGo in lumea telefoniei mobile cu Google, Apple si Microsoft. “Vom face telefoane care vor clatina lumea la cat de bune sunt, bazate pe MeeGo”.
Jaaksi a explicat ca telefoanele de top ale Nokia, sau “computerele mobile” vor fi bazate pe MeeGo in timp ce smartphone-urile medii si cele pentru incepatori vor lucra tot pe Symbian.
Azi, Nokia a anuntat un profit de 349 milioane de euro (465 milioane de dolari) dar actiunile sale au scazut cu 14% pe burse deoarece compania a precizat ca smartphone-urile sale “se zbat sa concureze” cu iPhone de la Apple, BlackBerry-urile de la Research in Motion sau gadgeturile cu Android.

Sursa: PC World
Sursa foto: noknok.tv

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] dezvolta acum MeeGo impreuna cu Intel, dar pana acum nu a produs niciun dispozitiv pe baza sa, dupa un an de cooperare. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.