Telefon HTC Magic nou luat de la Vodafone, bata de virusi

Scris de

Un angajat al producatorului de antivirusi Panda a descoperit cu stupoare ca telefonul sau HTC Magic, proaspat scos din tipla si cumparat de la Vodafone, era bata de virusi. Si nu orice programe daunatoare, ci celebrul vierme Conficker, botnetul Mariposa si un soft „hot” de parole.

Utilizatorul a detectat virusii atunci cand a conectat telefonul la computer, pentru a face transfer de date. Programele daunatoare erau localizate pe cardul de 8 GB care a venit inclus in telefon.

Un purtator de cuvant de la Vodafone s-a grabit sa dea asigurari ca incidentul este izolat si ca nu stie cum s-a infectat cardul. „Vom investiga in amanunt incidentul si vom face schimbarile necesare pentru a fi siguri ca politicile de securitate sunt respectate”, a declarat acesta.

Cel mai probabil telefonul a fost vandut in trecut unei alte persoane care apoi l-a inapoiat. Este posibil ca Vodafone sa fi scos din nou telefonul la vanzare dupa ce l-a reconditionat. Ceea ce nu este chiar ok. Cand cumperi un telefon nou te astepti sa nu mai fi umblat nimeni prin el dupa iesirea din fabrica si sa fie, ei bine, nou.

Cei de la Panda vor sa cumpere acum alte 2 – 3 terminale HTC Magic de la Vodafone, pentru a vedea daca si pe acestea sunta gasite programe daunatoare.

Sursa: PandaSecurity.com
Sursa foto: RENNE

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.