Twitter a cumparat 900 de patente de la IBM

Scris de

„Razboiul patentelor“ revine intr-o alta forma: reteaua de microblogging Twitter a cumparat 900 de patente de la IBM, facand in acelasi timp pace cu gigantul, dupa ce a licentiat portofoliul de brevete al acesteia, pe masura ce incepe sa concureze tot mai intens rivalele Google si Facebook.

Intelegerea a fost anuntata vineri si vine dupa ce in luna noiembrie IBM acuza Twitter de incalcarea a trei dintre patentele sale.

Acordul de licentiere va proteja Twitter de actiuni similare in viitor. IBM este una dintre cele mai renumite companii din domeniul tehnologiei, recunoscuta pentru inovatiile sale. IBM detine la catastif peste 41.000 de patente.

Twitter tocmai ce s-a listat recent pe bursa de la New York si are acum o capitalizare bursiera de 35,8 miliarde de dolari.

Anterior, si Facebook, care s-a listat in 2012, a cumparat in mai multe randuri brevete de la Microsoft sau IBM. Facebook a avut pentru o mica perioada si un conflict cu Yahoo! legat de o serie de patente.

Sursa: Reuters
Sursa foto: pressdemocrat.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.