Twitter se listeaza, Dell se retrage de pe bursa pentru 25 de miliarde de dolari

Scris de

In timp ce Twitter a depus actele pentru o oferta publica initiala care evalueaza compania la 10 miliarde de dolari, actionarii producatorului de calculatoare Dell au aprobat planul de achizitie al fondatorului Michael Dell contra a 24,9 de miliarde de dolari, astfel ca gigantul se va retrage de la bursa.

Michael Dell va prelua integral compania americana in parteneriat cu fondul de investitii Silver Lake Partners. Fiecare actionar va primi 13,75 dolari in numerar pe titlu, plus un dividend special de 0,13 dolari pe actiune.

Victoria fondatorului, anuntata in timpul unei reuniuni la sediul central al Dell din Round Rock, Texas, a pus capat unui conflict cu un grup de investitori condus de miliardarul Carl Icahn si Southeastern Asset Management.

Pentru ca planul sa fie aprobat era nevoie de majoritatea voturilor actionarilor, din care se exclude participatia de 15% a lui Michael Dell. Potrivit CNBC, votul a fost 65% pentru si 35% impotriva. Afacerea garanteaza si un dividend de 8% pentru profitul raportat in noiembrie. Dell se trage astfel dupa 25 de ani de prezenta pe bursa.

Michael Dell vrea sa creasca investitiile in dispozitive mobile si in echipamente pentru centrele de date, fara sa fie nevoie sa satisfaca investitorii dornici de profit. Dell are mari probleme din cauza scaderii vanzarilor de PC-uri, ca urmare a trendului de trecere spre smartphone-uri si tablete. Profitul Dell a scazut imens, cu 72% pe trimestrul al doilea, pana la 204 milioane de dolari, la venituri de 14,5 miliarde de dolari.

Pe de altaparte, Amazon sau Facebook au o strategie asemanatoare, investind pe termen lung si realizand profituri slabe, insa asta nu le-a impiedicat sa fie prezente pe piata de capital.

Sursa: All Things Digital
Sursa foto: Laptop Magazine

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] O posibila oferta ar echivala cu ceea ce a facut Michael Dell cu gigantul calculatoarelor ce ii poarta numele. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.