Unde Androidul bate iPhone

Scris de

Revista americana CNET a realizat o lista cu mai multe caracteristici la care telefoanele care ruleaza sistemul de operare Android al Google puncteaza in dauna iPhone-ului lui Apple. Sa purcedem.

Android nu beneficiaza de aceeasi aura de spectaculozitate pe care o are iPhone, dar sistemul de operare si noile telefoane care incep sa fie lansate cu el arata similar cu produsul Apple. Iar la cateva caracteristici, iPhone i-a cateva vergele bune peste palme.

Multitasking

Spre deosebire de iPhone, telefoanele cu Android precun Nexus One al Google si produsele HTC, beneficiaza de multitasking, aplicatiile putand rula concomitent.

Integrarea Google

Exact cum ne-am fi astepta de la Google, Android ofera integrare completa cu alte servicii oferite de gigant, cum ar fi Gmail, Google Talk, Google Maps, Google Goggles, YouTube, Google Calendar, Google Maps, si, bineinteles Google Search. Desigur, si iPhone integreaza cateva servicii, dar nu este acelasi lucru.

Widget-uri si desktop

Android ofera mai multa libertate si personalizare cand vine vorba de ecranul de baza. Poti adauga shortcut-uri la dorinta. In plus exista widgeturi (programe integrate care ofera acces direct la o serie de servicii sau date) cum ar fi cele pentru vreme, stiri, Facebook sau Twitter. Poti chiar accesa Bluetooth si Wi-Fi chiar din ecranul de start.

Android Market

Desi are la dispozitie doar 20.000 de aplicatii, fata de cele 150.000 de pe App Store, Android Market nu e la fel de triata ca si echivalentul de la Apple. In timp ce compania lui Steve Jobs scoate sau interzice proactiv diverse aplicatii pentru diverse motive, Google ofera dezvoltatorilor mai multa libertate. Plus ca pentru Android cele mai multe sunt gratuite iar cele cu plata sunt mai ieftine decat pe App Store.

Sincronizare cu calculatorul si memorie

Spre deosebire de iPhone, telefoanele Android ofera carduri de memorie care pot fi inlocuite si sincronizare cu calculatorul fara a mai fi nevoie sa treci prin chinul generat de iTunes. Aleluia!

Browser

Browserul standard de pe Android este la fel de bogat si de usor de folosit ca Safari-ul de pe iPhone, mai ales pe dispozitivele care ofera multitouch complet. Si daca nu va place cu ce program vine, intotdeauna exista versiunea mobila de Opera. Dar ce spuneti despre Flash Lite? Nu veti gasi asa ceva pe iPhone.

Alegere la discretie

iPhone este foarte bine desenat, dar ramai blocat cu hardware-ul respectiv daca vrei ce e inauntru. Cu Android poti alege o gramada de telefoane de la mai toti marii producatori din lume, si care vin intr-o mare varietate de forme si marimi. Si daca preferi tastatura reala, atunci tot Android este pariul castigator.

Sistem de operare la liber

Android permite oamenilor personalizarea si schimbarea telefoanelor dupa bunul plac. Similar, dezvoltatorii pot imbogati comunitatea Android prin propriile elemente. Vorbind de personalizare cele mai multe telefoane Android ofera mai multe optiuni de editare a pozelor.

Schimbarea bateriei

La Android nu este nevoie sa dai tot telefonul pentru a-ti schimba bateria, pe cand la iPhone aceasta este integrata total. Si cand cumperi o noua baterie, nu trebuie sa platesti pe altcineva ca sati-o schimbe, se poate face si acasa.

Sursa: CNET
Sursa foto: www.missphones.co.uk

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] escaladarea rivalitatii, Verizon a facut o reclama pentru Droid care tintea direct iPhone. “Everything iDon’t … Droid Does” era mesajul (Tot ceea ce eu nu fac .. Droid face) cu tinta directa la iPhone, atat prin jocul de […]

  2. […] au imbratisat puternic Android si producator al telefoanelor Nexus One ale Google. Pana la urma Android chiar “omoara” iPhone, asa cum se exprima Steve Jobs catre angajatii Apple. Unul din marile succese Android este Motorola […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.