Universul, atacat de 15.000 de nave care distrug totul in cale. Vezi unde incepe invazia

Scris de

Breaking news: 15.000 de nave ataca Universul, intr-o operatiune care lasa in urma o serie de explozii de toata frumusetea.

Nu, nu e vorba despre universul nostru, ci despre EVE Online. Acum, cel mai mare hub economic din acest joc este sub tirul unei aliante imense de jucatori fara scrupule. In jocul lansat din 2003 cea mai mare parte a activitatii se desfasoara in zone fara securitate (null-sec), care sunt deschise pentru crime, spionaj industrial, manipulare economica, razboaie si escrocherii.
Pe de alta parte, foarte multi dintre jucatori stau in zone sigure, protejate de acesti corsari spatiali (hi-sec). Ei bine, acum peste 1.500 de oameni s-au adunat intr-o mega-alianta, numita Goonswarm. Timp de cateva luni, aceasta a construit 15.000 de mici nave cu singurul scop de a se sinucide cu ele in atacul impotriva pietei din joc, taind astfel trilioane de bunuri ale celorlalti jucatori. Liderul factiunii, Alexander “The Mittani” Gianturco, conduce acum operatiunea “Ardeti Jita”, un atac asupra spatiului de mare securitate din joc, cu singurul scop de a distruge piata. Cum cele 15.000 de navete sunt kamikaze, protectia nu e prea mare din partea inteligentei artificiale care conduce politia jocului.

Pana acum au distrus mii de nave si continua sa atace vase, insa nu e clar daca agresiunea a avut vreun efect si asupra hub-ului economic.

Desi alti producatori de jocuri multiplayer online ar preveni un astfel de scenariu, producatorul Eve – CCP Games – este incantat de operatiune. Jon Lander, senior producer la EVE Online, spune ca Goonswarm “face exact ceea ce poti face in joc, iar oamenii vor trebui sa se obisnuiasca”.
El a mai caracterizat si atacul impotriva Jita drept “absolut briliant”. “Vrem ca oamenii sa fie capabili sa faca asta. Daca Goonswarm vrea sa faca asta, si noi ne dorim si mai vrem ca ei sa se distreze in timp ce actioneaza”, a declarat Kistoffer Touborg, designerul-sef al EVE. El a adaugat ca “cel mai rau lucru ar fi sa oprim totul… ar fi impotriva a tot ceea ce sustinem”.

Vazand maretia imaginilor, tot ce pot sa spun este ca The Burning Legion a descins din Warcraft in EVE Online. Care o fi Illidan Stormrage?

Sursa: The Verge
Sursa foto: freemacgamer.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.