Vodafone si Orange vor fi amendate de Consiliul Concurentei

Scris de

Consiliul Concurentei este pe cai mari. Dupa ce acum cateva zile a decis sa amendeze Posta Romana cu 24 milioane de euro, adica 7% din cifra de afaceri, institutia are acum in vizor alti doi giganti ai pietei locale: Vodafone si Orange.

Cele doua companii vor fi amendate in luna ianuarie 2011 tot cu 7% din cifra de afaceri pentru abuz de pozitie dominanta in privinta interconectarii, dar in total suma se va cifra intre 100 si 135 de milioane de euro, au declarat surse apropiate situatiei. Acuzatia a fost facuta in 2006 de o firma de telefonie mobila, Netmaster Communications. Acum Netmaster nu mai exista iar o parte din baza sa de clienti a fost preluata de RCS&RDS. Potrivit surselor, Vodafone este compania aflata cea ma ananghie. “Inca nu se cunoaste suma exacta, dar 99% vor fi amendate”, au spus sursele.

In aceeasi investigatie este anchetata si Romtelecom, care are mari sanse sa scape basma curata.
Orange Romania a avut anul trecut o cifra de afaceri neta de 4,425 miliarde de lei in vreme ce Vodafone Romania a avut o cifra de afaceri de 3,938 miliarde de lei pe anul trecut, potrivit datelor publicate pe Ministerul Finantelor.

Orange risca, astfel o amenda de 309 milioane de lei in vreme ce Vodafone ar cotiza alte 275 milioane de lei. In total s-ar aduna circa 135 milioane de euro, dar amenda poate fi redusa daca cele doua firme coopereaza cu autoritatile.

Sursa: RENNE
Sursa foto: www.europeword.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.