Zeci de bloguri au fost blocate in China

Scris de

Steagul ChineiGuvernul chinez a inchis zeci de bloguri in cea mai recenta incercare de a controla valul din ce in ce mai mare de social media. Suprimarile au afectat atat blogurile cat si microblogurile ce contineau opinii referitoare la problemele sensibile din tara. Cele mai multe bloguri au fost interzise in Sohu, “caminul”¬†unor populari microbloggeri, de profesie scriitori sau avocati.

Un blogger avocat povesteste pentru Associated Press ca scrisese un nou post, cand si-a dat seama ca blogul lui nu se mai putea deschide. Un alt blogger a declarat ca stie peste 60 de oameni ale caror bloguri au fost blocate.

Guvernul chinez nu a putut fi contactat pentru informatii oficiale, si nici companiile ce gazduiau blogurile respective.
Incercarile Chinei de a controla fluxul de informatii offline sau pe internet sunt o sursa permanenta de conflict. China are o istorie in a decide ce informatii sunt “nocive” pentru cetatenii sai.
Sursa: Associated Press
Sursa foto: Acmetechnic

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.