ZTE vrea sa vanda anual 100 de milioane de smartphone-uri in 2015

Scris de

ZTE Corp, al patrulea producator mondial de telefoane si al cincilea de echipamente telecom, isi propune sa livreze anual 100 de milioane de telefoane inteligente in 2015, o tinta abitioasa, avand in vedere ca anul trecut a livrat doar 15 milioane.

Cu toate acestea, pentru acest an ZTE are o tinta de 40-50 de milioane de unitati. Compania a anuntat recent lansarea unor dispozitive cu care spera sa concureze rivalii sai mult mai cunoscuti. Astfel, ZTE Era vine cu procesor quad-core Nvidia Tegra 3 si Android, in vreme ce modelul Orbit este un dispozitiv cu Windows Phone Tango, destinat clientilor mai stramtorati bugetar.
De asemenea, are de gand sa lanseze doua phablet-uri in acest an. Aceasta noua categorie de produse a fost inventata de Samsung prin Galaxy Note si descrie o serie de dispozitive de peste 5 inci care combina atat caracteristicile unui smartphone cat si cele ale unei tablete. LG a lansat si ea in ultima vreme un astfel de gadget, Optimus Vu.
Recent, compania a lansat prima sa tableta in SUA, impreuna cu operatorul Sprint Nextel. Numita Optik, aceasta este bazata pe Android si e cauciucata. Aceasta are un procesor dual-core Qualcomm Scorpion de 1,2 GHz, 1 GB de memorie RAM, 16 GB pentru stocare, slot microSD, camera de 5 megapixeli si un ecran de 7 inci cu rezolutie de 1280 x 800. Costa 100 de dolari cu abonament si 350 de dolari fara, fiind mult mai ieftina decat iPad, pentru care pretul incepe de la 499 dolari.

Compania spera sa se lanseze si in afara pietei chineze, unde concurenta este acerba, si, ca atare, marjele de profit mai mici. Marja bruta la divizia de gadgeturi destinate consumatorilor – care contine indeosebi telefoanele – a fost de 15,18% in 2011, in scadere cu 3,81% fata de anul anterior.
Acum vanzarile de dispozitive mobile aduc 40% din veniturile ZTE, dar compania spera ca in 2015 acestea sa aconteze 50%.

Potrivit Gartner, 472 milioane de smartphone-uri au fost vandute anul trecut la nivel mondial iar Credit Suisse estimeaza ca in 2014 se va atinge un miliard.

ZTE a fost fondata in 1985 ca Zhongxingxin Telecommunication Equipment Corp iar acum este evaluata la 9,3 miliarde de dolari. Compania incepe sa atace zona high-end, dominata de Apple si Samsung prin iPhone si seria Galaxy. Compania trebuie sa isi imbunatateasca, insa, imaginea, mai ales ca aproape nimeni din afara Chinei nu a auzit de companie. De altfel, compania chineza isi propune ca in urmatorii 2-3 ani sa ajunga la o cota de piata de 10% in SUA.

Veniturile ZTE au crescut anul trecut cu 23% pana la 13,7 miliarde de dolari, insa profitul a scazut 37% pana la 330 milioane de dolari, din cauza cheltuielilor mai mari cu marketingul si cercetarea.

Sursa: Reuters
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.