Erasmus pentru jurnalisti

Scris de

Duato - Sursa: Nilot FlickrComisarul european pe informatie, Vivianne Reding, a declarat ca sustine ideea crearii unui program “Erasmus pentru jurnalisti” bazat pe programul pentru studenti. Prin acest program UE va plati reporteri de la un ziar pentru a merge la un alt ziar, din alta tara a Uniunii Europene. De asemenea se va asigura si slujba.

Marosa Montañés Duato, presedintele Asociatiei Jurnalistilor Femei din Tarile Mediteraneene, a spus ca Europei ii lipseste o cultura unitara. “Nu se poate crea o opinie publica europeana fara acest program”, a mai zis ea. Evenimentele europene, atat la nivel de politica, cat si la nivel de economie, sunt tratate foarte putin in mass-media desi ele sunt foarte importante, chiar mai importante decat politica tarilor membre. “Un procent de peste 50% din legislatia tarilor membre se face la Bruxelles, nu in parlamentele de la Madrid sau Londra, insa alegerile europene sunt considerate cele mai neimportante alegeri”, a concluzionat Duato.

Indiferent cand va fi implementat acest program, el va fi binevenit pentru jurnalistii romani.

Sursa: Erasmus+
Sursa foto: Erasmus+

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.