Supercomputerul IBM care se dueleaza cu oamenii in direct la tv

Scris de

Un super-sistem al gigantului IBM, numit “Watson” dupa inventatorul sau Thomas J. Watson Sr., se va lua la tranta cu oamenii intr-un show televizat de cultura generala si inteligenta, numit “Jeopardy”.

“Watson” se va infrunta cu cei mai de succes jucatori din istoria de 50 de ani a “Jeopardy”, respectiv Ken Jennings si Brad Rutter, in trei episoade care vor fi transmise intre 14 si 16 februarie 2011.
Pentru IBM, “Watson” este un test important al inteligentei artificiale. “Daca programul bate oamenii, atunci campul inteligentei artificiale a facut un salt imens inainte”, scria New York Times in luna aprilie 2009.

“Jeopardy” este confruntarea perfecta pentru masinarie, deoarece “indiciile jocului implica analizarea unor subtilitati, ironii, ghicitori si alti factori complecsi in care oamenii exceleaza iar computerele in mod traditional dau gres”, au anuntat oficial companiile implicate.
IBM a convenit cu producatorii show-ului ca premiul de un milion de dolari pus in joc sa fie donat pentru acte de caritate daca “Watson” castiga, in vreme ce daca echipa vie va triumfa, va fi donata jumatate din suma.

Producatorii au anuntat ca supercomputerul s-a calificat pentru show trecand aceleasi teste ca si concurentii umani. In ultima vreme, acesta s-a antrenat si cu alti oponenti care au jucat “Jeopardy”.

Asadar, am ajuns si aici: la confruntarea dintre om si masina. “Watson”, ai legatura!

Sursa: New York Times
Sursa foto: timothy-kline.com

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.