Totul despre blog – Blog de cardinal

Scris de

Conclavul s-a intrunit pentru a alege urmatorul Papa. Printre cei 117 de cardinali cu drept de vot, se numara si cardinalul Sean O’Malley , arhiepiscop de Boston.  Inainte de a pleca din Statele Unite spre Roma, cardinalul Sean O’Malley a scris pe blogul sau ca isi va intrerupe activitatea de blogger pentru o saptamana, pentru a lua parte la conclav. L-a rugat insa pe secretarul sau sa publice un articol ca autor invitat.

Cardinalul Sean O’Malley  are blog din anul 2006. Prin intermediul acestuia, el isi impartaseste experientele si reflexiile tuturor celor care isi doresc sa-l asculte. Cardinalul are si cont de Twitter, unde este urmarit de peste 13 000 de fani. Inainte de toate, este calugar capucin si spune ca nu va renunta la uniforma acestui ordin pana la sfarsitul vietii. Are un doctorat in literatura spaniola si portugheza si a infiintat in Washington DC Centrul Catolic Spaniol, destinat imigrantilor de origine latina. Este arhiepiscop de Boston din 2003 si este cunoscut pentru politica sa de ‘zero toleranta’ fata de preotii catolici acuzati de pedofilie. Totusi, a fost acuzat ca nu a facut destul in aceasta directie. “Deocamdata lucrurile nu sunt clare si viitorul Papa va trebui sa se ocupe si de aceasta problema. Cred ca trebuie sa ai o politica pentru orice. Altfel, improvizezi si ajungi sa faci o multime de greseli.”, a declarat cardinalul.

Pe blogul sau, cardinalul Sean O’Malley  publica fotografii facute chiar de el si impresii despre evenimentele la care participa. Publica saptamanal, articole de mari dimensiuni, pastrand atentia publicului asupra continutului. Cardinalul Sean O’Malley  a inteles ca legatura cu enoriasii sai poate fi imbunatatita de tehnica si metodele moderne si ii tine pe acestia la curent cu tot ce se intampla in lumea catolica.

Sursa: globalpost.com
Sursa foto: cardinalseansblog.org

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.