Unealta Google de monitorizare a cenzurii

Scris de

Gigantul cautarii online a prezentat ieri o unealta care lasa utilizatorii sa vada daca problemele de trafic sunt de natura tehnica sau un efect al interdictiilor guvernamentale.

Site-ul va inlocui graficul pentru China dupa ce compania a decis oprirea cenzurii in rezultatele cautarilor din aceasta tara. Unealta include un meniu cu 125 de tari din lume si 17 servicii pe care Google le ofera, precum YouTube, Gmail si Google Search.

Jucandu-va la butoane puteti vedea disponibilitatea oricarui serviciu in orice tara. Daca vreunul a fost blocat in trecut, Google va include o nota. YouTube, de exemplu, a fost interzis in Iran din 12 iunie si a mai fost blocat pentru 10 zile in Pakistan din cauza “Zilei de desenare a lui Mahomed”.

Google a mai adaugat si datele pe primele 6 luni ale lui 2010 in privinta cererilor de interzicere din partea guvernelor lumii. In SUA, Google a primit 4.287 de cereri din ianuarie pana in iunie 2010, din care 128 erau de scoatere din rezultate a unor cautari. Google s-a supus partial sau total cererilor in 82,8% din solicitari.

Sursa: PC Magazine
Sursa foto: RENNE

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.