Fostul ministru libian al petrolului Shukri Ghanem a murit inecat

Scris de

Fostul ministru libian al Petrolului Shukri Ghanem a murit inecat, potrivit primelor rezultate ale autopsiei efectuate in Austria.

Purtatorul de cuvant al politiei, Roland Hahslinger a declarat că nu exista elemente ale unei responsabilitati externe si niciun indiciu al unei posibile sinucideri. Acesta a mai sugerat ca este posibil ca moartea fostului ministru sa fie un accident, adaugand ca sambata seara, fostul ministru i-a spus fiicei sale ca nu se simte prea bine.

Corpul fostului ministru a fost gasit luni in Dunare, insa nu era prezent niciun indiciu care sa ateste ca ar fi fost vorba de o sinucidere sau vreo dovada ca ar fi fost amenintat.

Ghanem, in varsta de 69 de ani, a fugit din Libia in timpul revoltei impotriva colonelul Muammar Gaddafi de anul trecut, moment in care el sustinea ca situatia a devenit de ”nesuportat”, facand ca pozitia sa sa nu mai fie sustinuta. Shukri Ghanem a servit ca prim ministru al Libiei in perioada 2003-2006, iar apoi ca ministru al petrolului pana in 2011, fiind considerat ca facand parte din cercul lui Gaddafi inainte de a fugi in iunie.

 

Autor: Denise Mihalache

Sursa: BBC
Sursa foto: Shukri Ghanem

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.