Gaddafi, ingropat in desert

Scris de

Trupul fostului conducator libian Muammar Gaddafi a fost inmormantat in desert, impreuna cu al fiului sau Mutassim si cu cel al unui important consilier. Potrivit oficialilor Consiliului de Tranzitie, corpurile au fost ingropate dimineata, intr-un loc necunosut. De asemenea, Consiliul National de Tranzitie si-a exprimat dorinta ca inmormantarea sa se faca in secret.

La ceremonie au fost prezente cateva rude si s-au citit rugaciuni islamice. “Trupul sau nu putea fi ingropat intr-un cimitir musulman sau intr-un loc cunoscut pentru a se evita posibile revolte”, a declarat un oficial.

Se pune problema ca secretizarea inmormantarii lui Gaddafi ar fi o politica a viitorului conducator. In plus, traditia islamica prevede ca oamenii sa fie inmormantati la o zi dupa ce-au murit, iar Gaddafi a fost ingropat dupa patru zile. Conform expertizei medicale, moartea a survenit dupa o impuscatura la cap.

Sursa: BBC
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.