Motorul de predictie al Yahoo! arata ca Obama va ramane la Casa Alba

Scris de

Daca vi se pare palpitanta cursa prezidentiala in SUA, dintre un mormon si un afro-american cu radacini islamice, degeaba: acum cunoastem si finalul.

Utilizand economisti si specialisti in calculatoare, Yahoo! a analizat 10 curse prezidentiale iar rezultatul e clar: Barack Obama va ramane la Casa Alba si dupa alegerile din noiembrie. Chiar daca sondarea e o afacere uriasa iar partidele dau sume imense pe sondaje cu rezultate incerte, cercetatorii au descoperit ca nu conteaza cine sunt candidatii, si nici ce fel de campanii deruleaza. Ceea ce conteaza sunt factorii pe ei nu-i pot controla, precum indicatorii economici si idologia politica generala a electoratului. Cel mai important element in algoritm este rata de crestere a veniturilor si, cum alegerile sunt in fiecare stat, importanta e variatia castigurilor pe fiecare dintre acestea.

David Rothschild, economist la Yahoo Labs, spune ca atunci cand vine vorba de anumiti indicatori nu conteaza nivelurile absolute, ci rata schimbarii.

Presupunand ca indicatorii economici nu se vor schimba dramatic intre momentul actual si iunie, proiectia arata 303 voturi electorale pentru Obama si 235 pentru candidatul republican.
Yahoo! spune ca modelul sau are 88% rata de succes comparativ cu datele istorice, cu o marja de eroare de 3%.

Daca e sa ma intrebati pe mine, la cat de incremenit in clisee e Mitt Romney, nici macar nu va ajunge sa candideze cu Obama si o sa fie surclasat de Rick Santorum

Sursa: Fast Company
Sursa foto: Photobucket

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.