Premierul pakistanez accepta sa apara in fata Curtii Supreme de Justitie

Scris de

Prim-ministrul

Premierul din Pakistan, acuzat de oprirea urmaririi penale pentru coruptie a presedintelui Asif Ali Zardari, a cedat in cele din urma la presiunea Curtii Supreme, care l-a somat sa se prezinte.

“Curtea m-a convocat si ma voi prezenta pe 19 ianuarie, din respect pentru ea”, a declarat primul-ministru pakistanez, Yousouf Raza Gilani, pe posturile de televiziune pakistaneze. “Pot exista opinii diferite cu justitia sau cu militarii, dar aceste diferente nu trebuie sa ne blocheze tot sistemul, din contra, ele trebuie sa-l intareasca. Ne-am luptat pentru democratie. Este responsabilitatea noastra sa consolidam Parlamentul si institutiile democratice”, a continuat el.

In timpul sfarsitului de saptamana, intrevederile mediatizate intre Executiv si Seful Statului-major al armatei, generalul Ashfaq Kayani, considerat cel mai puternic om al tarii, au redus la tacere zvonurile unei lovituri de stat. Aceste zvonuri au devenit tot mai insistente in ultimele saptamani intr-o tara condusa pe jumatate de generali si de civili instruiti de militari.

Decizia Curtii Supreme pune in dificultate un presedinte si un guvern foarte nepopular, acuzat de coruptie si de o proasta guvernare, confruntandu-se tot mai mult cu ostilitatea armatei. Analistii resping ipoteza unei lovituri de stat, prezicand o cadere a executivului si alegeri anticipate inainte de sfarsitul anului.

Autor: Ioana Brinzei

Sursa: Le Monde
Sursa foto: Seeker tunes

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.