Tortura disidentilor politici din Arabia Saudita

Scris de

Un proeminent militant saudit pentru drepturile omului, Mohamed al-Bajadi, in greva foamei de aproape o luna de zile, a incetat sa mai bea apa. ONG-ul pe care il conduce, Asociatia saudita pentru drepturile civile si politice trage semnalul de alarma. Aparatorul drepturilor omului este intr-o stare extrem de precara.

Mohamed al-Bajadi este un cunoscut al puscariilor saudite. A fost condamnat pentru activitatile de militant pentru drepturile omului. Anul trecut, cofondatorul Asociatiei saudite pentru drepturile civile si politice a fost inchis din nou, dupa ce a revelat moartea unui rezident yemenit, provocata de tortura puscariilor.

Autoritatile saudite il acuza pe Mohamed al-Bajadi ca a denigrat reputatia statului, reprosandu-i ca detine carti interzise. De cativa ani, organizatiile internationale pentru apararea drepturilor omului denunta practicile guvernului saudit.

Potrivit Amnesty International, opozantii politici ai regimului devin sistematic victimele carora li se violeaza drepturile. Riyadul a recurs in mod regulat la detentia in secret. O practica ce permite in mod frecvent acte de tortura sau alte forme de tratament violent.  Durata poate fi de luni sau chiar ani, in general, pana la asa-numitele confesiuni ale prizonierilor politici.

Sursa: Rfi
Sursa foto: Rfi

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.