Biserica Angliei respinge consacrarea femeilor episcopi

Scris de

Biserica anglicana, presata de diviziunile interne pentru hirotonisirea femeilor si homosexualilor, a respins propunerea prin care femeile puteau deveni episcopi.

Propunerea a fost facuta de catre Arhiepiscopul de Canterbury si liderul anglicanilor din intreaga lume, Rowan Williams, cu putin timp inainte de deschiderea unui sinod general de noua zile. Ei au primit acordul a doua dintre cele trei grupe ale Sinodului General, care numara 467 de membri. Casa de Episcopi si Casa Laicilor au votat in favoarea propunerii, in timp ce Casa Clerului a respins-o. Prin urmare, reforma a fost respinsa, desi arhiepiscopii au propus initial repartizarea rolurilor si responsabilitatilor intre un episcop barbat si un episcop femeie.

In 2003, Biserica Episcopala din Scotia a permis femeilor sa devina episcopi, dar niciuna nu a urmat aceasta functie.  Cinci ani mai tarziu, Biserica din Tara Galilor s-a pronuntat impotriva unei asemenea decizii.

Sursa: Le Monde
Sursa foto: Nihilobstat

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.