“Calmatorii”

Scris de

In 1989 Ion botezatorul calma gloata de “holbai” iesita in strada dupa lovitura de stat, explicandu-le ca participa de fapt la o revolutie. De atunci orele de calmat par sa fi fost introduse si in scoli, azi trebuind sa existe cu siguranta chiar si facultati care educa calmatori, in toata lumea. Dovada sunt absolventii de elita, precum: Trichet, Merkel, Sarkozy, Bernake, Obama si Junckers, pentru a numi doar cativa. Cei din urma specializati in subiectul calmarii pietelor.

Profesionalismul de care dau dovada nu poate fi pus la indoiala, din moment ce piata pe care incearca s-o calmeze, mai nou de doua ori pe saptamana, a urcat la 140% dobanda bondurilor grecesti, intr-o atmosfera de calm demna de invidiat, desigur. La fel de calmi sunt si aceia care dau foc zilnic Greciei transformandu-i strazile in arene de gladiatori. Pietele de capital au fost asadar calmate, mai ramane doar un singur lucru de facut, calmarea romanilor.

Domnul Tanasescu a fost ales drept sol de catre decanatul facultatii, fiind considerat un “explicau” de mare clasa si un super specialist in economie. Dupa ce ne-a lamurit doar acum cateva luni despre faptul ca Europa a iesit din criza si despre faptul ca si economia tarii noastre s-a suit intr-o racheta, ca o consecinta fireasca a renasterii economiei vechiului continent, reprezentantul Romaniei la FMI  pare sa nu se dezmita nici azi.

Acesta demonstreaza fara doar si poate ca este un student eminent, unul de care chiar ctitorul facultatii de calmat spirite, Ion, poate sa fie foarte mandru.  Tanasescu a iesit asadar cu un pachet de calm in buzunar pe care l-a aruncat cu trufie maselor. Explicand asa cum se cuvine necesitatea salariilor de 75.000 de euro pe luna pentru un director de companie de stat, asta dupa ce un alt director, pus tot de soiul de oameni rasa Tanasescu, a facut compania in cauza praf si pulbere pentru un salariu asemanator.

75.000 de euro pe luna este de fapt un salariu mediu in Romania, asadar: Care-i prloblema? ar spune cu siguranta dl. Borbely. Pai prloblema este insasi faptul ca voi calmatorii mai existati si mai respirati oxigen, intr-o tara care a ajuns sa faca pentru foarte multi bani un ogor de cartofi, in loc de teren de fotbal, cu ajutorul unor firme in care directorii si patronii au fost tot de calitatea celor pe care vreti sa-i angajati. Intr-o tara pe care o batjocoriti si o jecmaniti, profitand de intunericul pe care l-ati creat voit in jurul unei populatii oarbe si neputincioase, lipsita tot voit din partea voastra de orice dram de educatie.

Stiti bine ca un popor tinut la nivelul gazonului de pe Arena Nationala va alege politicieni care sunt la exact acelasi nivel. Un nivel pe care voi, asa scoliti cum va tineti, nu-l puteti depasi. Fara ajutorul statului pe care il sugeti precum o capusa, nu sunteti in stare sa administrati nici macar o buda publica. De ce nu ar fi atunci la fel si cu directorii pe care ii puneti in scaun, pe baza relatiilor de partid si de stat, precum si pe baza gradelor de rubedenie pe care le au tot cu voi.

Eu unul va doresc o zi in care sa fiti fugariti cu tarnacoape. De cei multi si oropsiti, de catre cei carora ati incercat sa le sugeti si ultima picatura de sange. Intr-o societate sclavagista moderna, pe care ati creat-o cu buna stiinta strict pentru a va putea satisface propriile interese.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.