Catedrala Mantuirii Neamului are 20.000 de dusmani pe Facebook

Scris de

Grupul de pe Facebook care spune ca nu este momentul pentru realizarea acum a Catedralei Mantuirii Neamului a ajuns la 19.452 de fani. Acesta a luat fiinta recent ca semn de protest impotriva finantarii constructiei cu 400 de milioane de euro din bani publici. Mai ales in timp de criza si cand pensiile sunt taiate cu 15% pentru ca lipsesc 500 de milioane de euro.

De la hulita “Casa a Poporului” din anii comunismului, Romania a ajuns la capitalista “casa a poporului religios”.
Sa comparam putin cele doua exemple ale culturii megalitice carpato-damboviteano-pontice.
Palatul Parlamentului din Bucuresti are 270 metri lungime, pe 240 metri lungime, 86 metri inaltime, si 92 m sub pamant. Are 12 nivele la suprafata si alte 8 subterane. A intrat de 3 ori in Cartea Recordurilor, fiind cea mai mare cladire administrativa civila din lume, cea mai scumpa si cea mai grea.
Sa vedem ce presupune Catedrala Mantuirii Neamului: 120 metri lungime, 70 metri latime, 120 metri inaltime. Va putea adaposti 5.000 de oameni inauntru, si alti 100.000 pe esplanada. Va avea 3 nivele subterane, 12 lifturi, o gradina pe 5 hectare din cele 11 alocate ansamblului, iar pe mozaicul ei vor fi imprimate imagini cu bisericile din Romania. La subsol se vor amenaja doua cantine sociale cu o capacitate de 2-3.000 de oameni. Ansambul va cuprinde si alte doua case pentru pelerini: una pentru cler si alta pentru oamenii simpli. In plus, va fi la egalitate de inaltime cu Tower Center din Piata Victoriei, cea mai inalta cladire din tara.

Astazi, Patriarhia a anuntat ca nu va construi catedrala cu bani publici, ci va face un credit de 200 de milioane de euro, ce sa fie platit la 15 ani dupa terminare din cutia milei credinciosilor.
Biserica este inca favorizata de stat, primind gratis terenul si distrugand un parc intr-un Bucuresti aflat la coada statisticilor europene privind spatiul verde pe cap de locuitor. Plus ca primeste annual bani de la Ministerul Culturii si Cultelor.

Sursa: RENNE
Sursa foto: Patriarhia Romana

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Stefan says:

    Foarte multe forțe oculte s-au opus construirii acestui lăcaș de cult românesc! Dar ”…porțile iadului…” nu vor birui Biserica lui Hristos.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.