CEDO spune “NU” casatoriilor gay

Scris de

casatorie gayCurtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg a respins recursul inaintat de doi barbati austrieci pe motiv ca refuzul tarii lor de a permite casatoriile homosexuale a incalcat dreptul la casatorie al oricarui om si ca aceasta interzicere este o discriminare din partea legislatiei europene la adresa drepturilor omului.

“Curtea a observat ca, printre statele membre ale Consiliului Europei nu exista un consens in privinta casatoriile homosexuale”, precizeaza un raport al CEDO. Doar sapte dintre cele 47 de state membre au votat in favoarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

De asemenea, Curtea a subliniat ca “autoritatile nationale sunt cele mai in masura sa evalueze si sa raspunda nevoilor societatii in acest domeniu, avand in vedere ca mariajul are conotatii sociale si culturale adanc inradacinate, diferite de la o societate la alta”.

 “Cuplurilor de acelasi sex nu ar trebui sa le fie interzis dreptul la casatorie pe motiv ca nu ar putea procrea normal, dar s-ar putea pretinde dreptul la o viata de familie asemenea celei pe care o au cuplurile heterosexuale”, a afirmat CEDO.

Cu toate acestea, decizia Curtii nu impune statelor obligatia de a acorda cuplurilor de acelasi sex acces la casatorie.

CEDO face parte din Consiliul Europei, care promoveaza democratia si statul de drept in randul celor 47 de state membre. Hotararile sale sunt obligatorii pentru membrii Cosiliului, deoarece acestia au semnat Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Sursa: Reuters
Sursa foto: Theglitinc

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.