Consumul de fructe si legume scade riscul de cancer la fumatori
Scris de Ioana Constantin
Fructele si legumele diminueaza riscul imbolnavirii de cancer la fumatori, potrivit mai multor studii prezentate de American Thoracic Society.
Prima cercetare a fost realizata pe 700 de persoane si a aratat ca indivizii care consuma fructe si legume au sanse mai mici sa dezvolte boli decat cei care consuma produse vegetale in cantitati reduse sau deloc. In cazul fumatorilor, riscul aparitiei cancerului este diminuat de consumul zilnic de fructe si legume.
Un alt studiu prezentat de American Thoracic Society a aratat ca persoanele care mananca o jumatate de fruct in fiecare zi sunt protejate impotriva aparitiei bronsitei cronice.
De asemenea, consumul in mod regulat de telina scade cu 60% sansele dezvoltarii problemelor de sanatate, in timp ce consumul de morcovi scade cu 50% riscurile.
Alti cercetatori au identificat componente naturale ale fructelor si legumelor care ar putea avea un efect pozitiv: alfa carotenul, beta carotenul si licopenul.
Etichete: cancer, cercetatori, extern, fructe, fumatori, legume, sanatate, stiri