Cum sa ai grija de zambetul tau

Scris de

Un zambet frumos este o dovada ca te simti sigur si confortabil in pielea ta si le arati si celorlalti acest lucru. Insa activitati obisnuite, precum periajul dintilor si curatarea lor cu ata dentara, nu sunt suficiente. In Statele Unite, majoritatea locuitorilor au cel putin o carie, iar la  3/4 din acestia se intampla la varsta de 5 ani. Tinand cont de cele 5 sfaturi de mai jos puteti avea acel zambet ca la Hollywood pe care il doriti.

Verificari regulate

Vizitele anuale la medicul stomatolog sunt esentiale pentru a pastra sanatatea danturii. Curatarea profesionala nu numai ca pastraza un zambet stralucitor, dar este in acelasi timp si o masura importanta de prevenire a eventualelor probleme. Cele mai multe nereguli nu devin evidente sau dureroase decat in stadii avansate, ceea ce inseamna ca verificarile regulate sunt esentiale. 

Nu credeti in mituri

Consumul de zaharuri nu este principala cauza a aparitiei cariilor. Este vorba despre neutralizarea nivelului de pH in cavitatea bucala. Fenomenul ce provoaca cariile este de fapt o boala, o infectie bacteriana ce se dezvolta in momentul in care mediul bucal devine prea acid. Periatul dintilor si curatarea lor cu ata dentara nu previn carierea. In farmacii gasiti produse care lupta impotriva bacteriilor, stabilind nivelul optim al pH-ului.

Mananca sanatos

Sunt alimente ce combat bacteriile cauzatoare de carii. Branza, telina, ciupercile Shitake, ceapa, sosul Wasabi sunt ideale in acest sens. Combinate cu un program adecvat de ingrijire veti fi cu un pas mai aproape de o dantura sanatoasa.

Hidratare

Consumul suficient de apa pastreaza gingiile hidratate si stimuleaza producerea de saliva, ceea ce ajuta in lupta impotriva bacteriilor. Acidul catehinic din ceaiul verde ajuta in combaterea bacteriilor. Vorbim doar de ceaiul verde preparat in casa, nu si de cel imbuteliat.

Invatati ce este xylitolul

Xylitolul este un indulcitor natural ce se gaseste in plante si fructe si nu poate fi transformat in acid daunator de catre bacterii. Detine de asemenea si multe alte beneficii: protejeaza smaltul dintilor, impiedica aderarea bacteriilor la suprafata dentara si in acelasi timp le tine sub control pe cele acide. Ar trebui sa consumati intre 6 si 11gr de xylitol/zi sub forma de fructe, guma de mestecat, pasta de dinti si apa de gura.

Succes!

Sursa: Health News
Sursa foto: Brook Side Dental

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. maryaa says:

    Am “invatat ” ce inseamna xylitolul la recomandarea unei prietene -medic. Este intr-adevar cea mai buna varianta (dupa parerea mea ) de indulcitor folosit ca atare sau in compozitia produselor pentru igiena orala si a cailor respiratorii (Xlear) si este deasemenea cuaport glicemic si caloric foarte mic, iar gustul este la fel cu cel de zahar (nu amaraste, nu schimba aroma). Daca sunteti interesati de calitatile acestuia si de costuri gasiti pe net toate detaliile si puteti intreba si in magzinele naturiste (Naturalia, Plafar, etc)

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.