Cum sa te opresti din fumat

Scris de

Este clar ca toti fumatorii cunosc riscurile la care se expun fumand. Dar de ce continua sa o faca? Poate ca nu stiu cum ar putea sa se opreasca sau cred ca nu vor reusi niciodata.

Iata 5 trucuri care te pot ajuta sa scapi de fumat:

1. Terapia de dupa renuntarea la nicotina: cand te opresti din fumat, lipsa nicotinei te poate face sa te simti frustrat, deprimat sau iritabil. Terapia te poate ajuta sa scapi de aceste sentimente. Unele studii arata ca guma cu nicotina este de asemenea folositoare, impreuna cu un program prestabilit.

2. Nu trece prin asta singur: Spune-le prietenilor, colegilor si familiei ca vrei sa te lasi de fumat. Incurajarile lor ar putea sa faca o adevarata diferenta atunci cand crezi ca nu mai poti continua.

3. Relaxeaza-te: Un motiv pentru care oamenii fumeaza este acela ca nicotina ii ajuta sa se relaxeze atunci cand sunt stresati. Atunci cand te vei lasa vei avea nevoie de o alta modalitate pentru a scapa de stres. Incearca masajul, sa asculti muzica sau chiar yoga. Daca este posibil, evita situatiile stresante in primele saptamani de dupa renuntarea la fumat.

4. Fa curatenie in casa! Dupa ce ai fumat pentru ultima data, arunca toate scrumierele si brichetele. Spala toate hainele care miros a fum si covoarele, perdelele. Foloseste odorizante de camera pentru a indeparta mirosul de tigari.

5.Alege-ti premiul: Daca reusesti sa te lasi de fumat, vei reusi sa strangi banii pe care odata ii cheltuiai pe pachetele de tigari. Cheltuie-i pe ceva ce iti place!

Autor: Larisa Alexuta

Sursa: Web MD
Sursa foto: Web MD

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.