DARPA: in curand SUA se va confrunta cu o criza de tocilari

Scris de

In discursul tinut saptamana trecuta in fata Congresului american, Dr. Regina Dugan, directorul DARPA, agentia americana care se ocupa cu dezvoltarea de noi tehnologii militare, a declarat ca SUA se va confrunta in curand cu o criza de tocilari. Nu cu o lipsa de petrol, de minerale rare sau de plutoniu, ci de tocilari!

Cine e de vina? Sistemul educational, care nu incurajeaza tinerii sa se orienteze spre disciplinele stiintifice si tehnologice. DARPA deja se confrunta cu dificultatea de a gasi noi cercetatori capabili, potrivit sefului agentiei. O alta problema este injumatatirea bugetului organizatiei, in ultimul deceniu. Astfel, mintile luminate care exista prefera sa lucreze in companii private, unde sunt platite mai bine.

Pentru a remedia problema, Regina Dugan spune ca trebuie concepute programe prin care adolescentii sa fie incurajati sa se orienteze spre profesii precum ingineria sau medicina.

Sursa: Pop Sci
Sursa foto: faler.files.wordpress.com

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.