Femeile au sanse mari sa faca infarct daca sunt stresate la job

Scris de

Sunt frumoase, le iubim si trebuie sa intelegem ca sunt mai fragile ca noi, barbatii. Femeile care lucreaza in conditii de stres, au cu 40% sanse mai mari ca barbatii sa faca infarct, reiese dintr-un studiu comandat de guvernul SUA. Si teama ca ar putea sa isi piarda jobul le face pe doamne si domnisoare mai vulnerabile in fata afectiunilor inimii, precum artere blocate sau tensiunea arteriala ridicata. “Realitatea este ca femeile nu au aceleasi joburi ca barbatii si deseori nu au autoritate si control asupra muncii lor”, spune Dr. Suzanne Steinbaum directorul programului Women and Heart Disease din cadrul Lenox Hill Hospital din New York.

La studiu, demarat in 1999, au participat peste 17.400 de femei. A reiesit si faptul ca doamnele stresate de jobul lor au o tensiune arteriala mai ridicata, un nivel de colesterol si, implicit, o greutate corporala, mai mari.

Sfaturi pentru femeile stresate de locul de munca:

– ┬áNu lucrati in timpul vostru liber la proiectele de la serviciu.

– Intalniti-va cu prietenii si incercati sa va faceti o viata personala fericita.

– Faceti exercitii fizice. Curata mintea, ajuta la reducerea nivelului de colesterol si imbunatatesc dispozitia generala.

Sursa: MSNBC
Sursa foto: Workitmom.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.