Jumatate din europeni sunt supraponderali

Scris de

Potrivit studiilor, rata obezitatii in statele membre UE a luat proportii alarmante, dublandu-se chiar in ultimii 20 de ani. Pe locul intai se afla Marea Britanie, urmata indeaproape de Irlanda si Malta, unde un sfert din populatie este obeza.

Saptamana aceasta, experti mondiali se vor intalni sa discute aceasta problema ingrijoratoare. Solutia vine chiar de la Comisia Europeana si Organizatia pentru Dezvoltare si Cooperare Economica: obiceiurile alimentare sanatoase trebuie sa inceapa de la o varsta frageda. In prezent, unul din sapte copii din UE este supraponderal sau chiar obez si doar unul din cinci copii face exercitii in mod regulat. Copii care sufera de obezitate sunt predispusi la boli de inima, diabet, diverse forme de cancer, artrita, astm sau chiar moarte prematura.

Erasmus plus este noul program de educatie in Europa. Durata:  2014-2020.

De partea cealalta, multi africani isi risca sanatatea din cauza faptului ca nu consuma suficiente fructe si legume. Diabetul si obezitatea devin probleme la fel de importante pentru continent ca si malnutritia.

Sursa: Erasmus+
Sursa foto: Erasmus+

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.