Peste 35 de morti si 25 de raniti intr-un atentat in Afganistan

Scris de

Peste 35 de morti si 25 de raniti intr-un atentat in AfganistanAtentatul sinucigas din estul Afganistanului a fost comis cu o masina-capcana si a vizat un spital din provincia Logar. In urma exploziei, peste 35 oameni au murit, iar alte 25 de persoane au fost ranite, a anuntat Ministerul Sanatatii afgan. Insa, directorul pe probleme de sanatate din provincie, Mohammad Zaref Nayebkhail, spune ca bilantul definitiv al persoanelor decedate ar putea fi mult mai mare, tinandu-se cont ca multi oameni au venit personal la locul atentatului si au luat corpurile neinsufletite ale celor apropiati, victime ale exploziei.

Victimele sunt atat angajati ai spitalului, cat si pacienti. Seful Misiunii de Asistenta ONU in Afganistan, a declarat ca “o mare parte din prejudiciu a fost in sectia de maternitate a spitalului, si multi dintre cei ucisi si raniti au fost femei si copii”.

Vehiculul 4×4 a fost incarcat cu explozibil de mare putere, avand ca tinta spitalul din districtul Azram, la aproximativ 75 de kilometri la sud de Kabul.

Talibanii au negat ca masina le-ar apartine si ca ei ar fi autorii atentatului.

La doar cateva zile dupa ce presedintele Barack Obama a prezentat un plan de a retrage 30.000 de soldati din Afganistan pana in septembrie 2012, atentatul de la Logar este al doilea atac orientat catre civili. In acelasi timp in care se desfasura acest atentat, un altul in provincia de nord a Kunduz a ucis cel putin 10 persoane si a ranit alte 24.

Aceste doua atentate urmeaza unuia similar de luna trecuta, cand un sinucigas a detonat o bomba intr-un spital militar din Kabul, ucigand sase persoane si ranind altele.

2.777 de civili afgani au murit in 2010, majoritatea fiind ucisi de insurgenti, restul in actiunile fortelor internationale si afgane, potrivit ONU. Anul 2010 este considerat a fi cel mai sangeros an, din 2001 pana in prezent.

Autor: Nicoleta Lazar

Sursa: CNN
Sursa foto: Star Hot

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.