Tehnologia imbunatateste abilitatile literare

Scris de

ChatCopiii care au blog, trimit mesaje text de pe telefoane sau care folosesc retele de socializare pe internet, au inclinatii literare mai accentuate decat cei care nu fac asta, potrivit National Literacy Trust. „Studiul nostru sugereaza o corelatie stransa intre copiii care folosesc tehnologia si abilitatile de a scrie si citi”, a spus directorul organizatiei, Jonathan Douglas.

Studiul, realizat pe 3.001 pe copiii cu varste cuprinse intre 9 si 16 ani, a aratat ca 24% dintre acestia au propriul blog iar 82% trimit mesaje text cel putin o data pe luna. Alti 73% folosesc servicii de mesagerie instanta, precum Yahoo! Messenger sau Google Talk, pentru a tine legatura cu prietenii iar 77% inca folosesc pixul si hartia pentru a-si lua notite la scoala sau pentru a-si face temele. „Faptul ca au de a face cu tehnologia online duce la entuziasmul lor de a scrie povesti scurte, scrisori, jurnale sau versuri de cantece”, a mai spus Douglas. El a adaugat ca nu este de acord cu criticile care sustin faptul ca metodele de scriere informala adoptate de copii in mediul online incalca regulile gramaticale si pronuntia corecta. Asta deoarece copii fac diferenta intre diferitele moduri de scriere.

Insa nu toata lumea incurajeaza tinerii sa petreaca mult timp pe internet sau in fata calculatorului. „Majoritatea profesorilor din scoala primara sunt reticenti in a-i incuraja pe copii sa se apropie prea mult de computere, mai ales cand acestia sunt mici”, a afirmat secretarul general al asociatiei nationale pentru educatie primara (National Association for Primary Education) din Marea Britanie, John Coe. „Ei vad avantaje imense in relatia dintre profesor si copil”, a adaugat Coe.

Sursa: BBC News

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. Copilu says:

    copii i ?

  2. Multumim, corectat!

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.