10 lucruri pe care nu le stiati despre geishe

Scris de

Piele alba, buze rosii, mister si seductie. Oare ce ne capteaza atentia atat de mult atunci cand este vorba despre geishe? Sa fie oare felul in care acestea cuceresc toate privirile? Sau pur si simplu senzualitatea lor care incanta atat barbati cat si femei? Viata geishelor este fascinanta.

Iata 10 lucruri pe care nu le stiati despre ele:

1. La inceput geishele erau de fapt barbati. Acestia se numeau Honko si dansau pentru clientii lor in baruri si restaurante.

2. Cuvantul geisha inseamna “Persoana artei”. Acestea erau femei antrenate sa faca pe plac clientilor prin intermediul poeziei, picturii, dansului sau cantatului.

3. In timp ce o femeie se antreneaza pentru a deveni geisha trebuie sa fie cat mai necunoscuta posibil pentru a adauga un plus de mister personalitatii sale. Nimeni nu trebuie sa stie cu ce se ocupa.

4. Cultura geishelor promoveaza lipsa nuditatii. Acestea nu isi arata pielea deloc, lasand loc imaginatiei.

5. Kimono-urile sunt de obicei facute manual. Fiecare geisha are propriul model unic realizat doar din matase.

6. Acum 100 de ani, pentru a-si albi fata, geishele foloseau plumb, mercur, orez lipicios sau mei. Acestea erau foarte toxice pentru tenul lor.

7. Geishele lucreaza cu mama geisha si surorile lor. Acestea isi castiga banii facand curatentie si prin intermediul clientilor, insa intotdeauna banii pe care ii fac se duc la mama geisha.

8. Geishele nu au voie sa fie intr-o relatie cat timp practica aceasta meserie, iar daca doresc sa se casatoreasca vor renunta la statutul de geisha.

9. Geishele nu sunt prostituate. Insa exista si geishele de bai care sunt de fapt prostituate si nu au deloc pregatirea necesara pentru a promova arta.

10. Astazi au mai ramas doar 2000 de geishe in lume, pe cand acum 100 de ani erau peste 80000.

Autori: Larisa Alexuta

Sursa: Environmental Graffiti
Sursa foto: Environmetal Graffiti

Etichete: , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.