A murit “inventatorul” lui Darth Vader

Scris de

Artistul Ralph McQuarrie, cel care a creionat memorabilele personaje din Star Wars precum Darth Vader, Chewbacca, R2-D2 si C-3PO, a murit la varsta de 82 de ani.

Inainte de a lucra cu George Lucas, McQuarrie ilustra postere de filme pentru CBS News. Ca totul sa fie si mai misto, a jucat el insusi printre personajele pe care le-a desenat, fiind generalul Pharl McQuarrie din “Imperiul contraataca”… Si da, designul soldatilor imperiali e tot al sau, ca si imaginile lui Boba Fett sau conceptia planetei Tatooine

El a colaborat si cu regizorul Steven Spielberg de cateva ori, cum ar fi in productia E.T sau Intalnire de gradul trei. De asemenea, el a luat in 1985 si un Oscar pentru efecte speciale datorita operei sale din filmul “Cocoon”, regizat de Ron Howard. Ultima, dar nu cea de pe urma, este si seria originala Battlestar Galactica.

Influenta sa asupra umanitatii este mult mai mare, el contribuind din plin si la ilustratii sau concepte pentru diverse jocuri video, carti, campanii publicitare si numeroase alte proiecte.

Pentru a exprima forta cu care Ralph McQuarrie a schimbat o intreaga generatie de iubitori ai SF-ului sunt indeajuns spusele lui George Lucas: “Cand cuvintele nu puteau sa exprime ideile mele, am putut indica mereu una dintre ilustratiile fabuloase realizate de Ralph, spunand: «Faceti asa»”

Forta fie cu el!

Sursa: The Verge
Sursa foto: justnotsaid.blogspot.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.