Antrenamente militare ca in “Avatar”

Scris de

Raytheon Co, cel mai mare producator mondial de rachete, incearca sa fenteze criza prin oferirea catre armata americana a posibilitatii unor antrenamente militare in mediu virtual.

In martie, Raytehon a semnat un acord cu Motion Reality Inc., dezvoltatorul tehnologiei 3D pentru filmul “Avatar”, pentru a construi simulatoare mobile de antrenament. Echipamentul va mima experientele de pe strazile din Afghanistan sau Irak, ajutand soldatii cum sa identifice si sa evite bombele de pe marginea drumului.
Raytheon mai antreneaza acum si mecanicii General Motors, dar lectiile sunt livrate pe internet, tehnicienii ascutindu-si aptitudinile fara a vizita periodic centrele de training. Ceea ce este mai profitabil, pentru ca daca operatorii parasesc podeaua service-ului, ei nu genereaza venituri pentru GM.
Al cincilea contractor militar din SUA vrea sa compenseze reducerea cheltuielilor de catre Armata SUA si anuntatele retrageri din Irak si Afghanistan prin antrenarea soldatilor cu tehnologie 3D si orientarea spre dezvoltarea resurselor umane in programe civile.
Acum compania antreneaza soldati, controlori de trafic aerian, astronauti si alti oameni ai legii.
Antrenamentul este mai mult virtual decat pe viu.
Programele fac parte din unitatea Technical Services, care a avut o crestere de 11% in primul semestru din 2010 si a depasit ca ritm de crestere chiar si unitatea care realizeaza rachetele Patriot.

Proiectul pentru anul fiscal 2011 bugetul militar al SUA este de 549 miliarde de dolari, cu 1,8% mai mult, dar cu 2-3% mai putin fata de cat ar fi trebuit daca s-ar lua in calcul inflatia.
Scopul Raytheon este sa prinda o halca foarte mare din bugetul de 22 de miliarde de dolari al SUA pentru anrenamente. Technical Services este cea mai mica divizie Raytheon si a avut o crestere a veniturilor cu 60% din 2005 pana in 2009, pana la 3,16 miliarde de dolari.

Raytheon este a cincea companie de aparare, dupa Lockheed Martin Corp., Boeing Co., Northrop Grumman Corp. si General Dynamics Corp.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: Bloomberg

Etichete: , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.