Cele mai dulci destinatii de vacanta

Scris de

Oamenii au indragit ciocolata inca din jurul anului 1100 i.Hr. Redactorii TopTenz au realizat un top al destinatiilor turistice cu cele mai delicioase retete de ciocolata din intreaga lume.

5. San Francisco, California

Zona Golfului din San Francisco este intr-adevar una dintre capitalele ciocolatei din intreaga lume. Aici veti gasi faimoasa fabrica de ciocolata Girardelli care este acum un adevarat simbol al acestei zone. Compania a fost fondata in 1852 si este a doua fabrica de ciocolata ca vechime din SUA. Girardelli este una dintre putinele fabrici din Statele Unite care controleaza toate aspectele fabricarii ciocolatei, refuzand pana la 40% din boabele de cacao primite pentru a ramane doar cu cele de calitate superioara.

4. Oaxaca, Mexico

Mesoamericanii antici sunt considerati descoperitorii ciocolatei pe plan mondial. In prezent, ciocolata reprezinta o parte a culturii locuitorilor din Oxaca. Vizitatorii acestui oras sunt serviti cu acest deliciu la fiecare pas, fie ciocolata calda sau bomboane de ciocolata. Desi in Mexic exista multi producatori de ciocolata, in Oxaca ciocolata se face conform retetelor vechi, cu folosirea utilajelor vechi si este amestecata manual.

3. Barcelona, Spania

Spaniolii au fost primii europeni, care au adus ciocolata din Lumea Noua. Barcelona a fost un centru pentru iubitorii de ciocolata de atunci. In prezent orasul este colorat de un bogat patrimoniu de muzee dedicate celui mai ravnit produs dulce, ciocolatei: Museo de la Xocolata care ofera totul, de la sculpturi din ciocolata la ciocolata calda.

2. Zurich, Elvetia

Elvetia este tara cu cel mai mare consum de ciocolata pe cap de locuitor (aproape 12 kilograme pe an). Aici intalnim producatori de ciocolata cu renume mondial precum: Cailler-Nestle, Toblerone, Lindt, Treuscher si Sprungli. Zurich este inima producatorilor de ciocolata din Elvetia. Pentru o experienta cu adevarat unica, sistemul elvetian de turism, impreuna cu Cailler-Nestle ofera o excursie cu “Trenul de ciocolata” elvetiana. Trenul pleaca de la Montreux si face o oprire in Gruyeres inainte de a ajunge in cele din urma in Broc, unde vizitatorii fac o vizita la abrica Nestle-Cailler.

1. Bruxelles, Belgia

Belgia este numit paradisul ciocoholicilor, oferind 12 fabrici de ciocolata, 16 muzee de ciocolata si mai mult de 2100 de magazine de ciocolata. Bruxelles, este in topul oraselor belgiene dupa numarul de atractii pentru iubitorii de ciocolata. Capitala europeana este casa a doua dintre cele mai mari companii producatoare de ciocolata din lume,  Godiva si Leonidas, precum si a numeroaselor buticuri de ciocolata. Daca vizitati Bruxelles-ul neaparat vizitati si Musee du Cocao et du Ciocolata, unde veti afla cum se face ciocolata.

Sursa: TopTenz
Sursa foto: TopTenz

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.