Medvedev a prins 19 contracte ruse in Italia

Scris de

Medvedev BerlusconiVizita presedintelui rus Dmitry Medvedev in Italia a fost una dintre cele mai fructuoase in privinta afacerilor: s-au semnat 19 contracte, majoritatea din energie si industrie.

Afacerile parafate de Medvedev cu premierul italian Silvio Berlusconi sunt asemanatoare cu pachetul rezultat din vizita premierului rus Vladimir Putin in Franta lui Sarkozy, transmite agentia AFP, citata de The Moscow Times.

Producatorul de cauciucuri Pirelli a semnat un acord final cu Russian Technologies in privinta construirii in comun a unei fabrici in regiunea Samara, de unde provine constructorul auto rus AvtoVAZ. Astfel va fi creata o companie mixta, cu procente de 50-50%, care va produce cauciucuri din a doua jumatate a lui 2010. Scopul este realizarea a minim 4 milioane de cauciucuri anual in urmatorii 5 ani. Investitia totala va fi de 300 de milioane de euro.

Fara gaz rus nu se poate

Printre altele, grupul petrolier italian ENI a semnat un memorandum impreuna cu francezii de la Electricite de France (EdF) si gigantul rus Gazprom in privinta South Stream. EdF a fost acceptat ca actionar cu “minim 10%”, procentul exact urmand a se sti in curand. La conferinta, Berlusconi a spus ca South Stream nu concureaza cu gazoductul Nabucco, sprijinit de Uniunea Europeana si Romania. “Garantez ca toata Europa – Balcanii si Italia – vor continua sa primeasca gaz din Siberia” a spus el.

Aeroflot, Finmeccanica

Aeroflot a semnat o intelegere cu Alitalia pentru cresterea numarului de zboruri intre cele doua state. Igor Levitin, ministrul rus al Transporturilor, a spus ca Aeroflot e interesata de cresterea zborurilor spre Africa si are nevoie de escala in Italia, in vreme ce Alitalia cere cresterea zborurilor prin Rusia catre Asia de Sud-Est. Giorgio Zappa, director operational al Finmeccanica, cel mai mare contractor din industria de aparare italiana, a anuntat ca Alitalia ar putea cumpara avioane de pasageri construite in comun de compania sa si de Sukhoi. Modelul vizat este Superjet 100.

Consolidarea petrochimiei

Sibur, cea mai mare companie rusa din petrochimie, controlata de Gazprom, a semnat un memorandum pentru a construi un combinat in Tobolsk, regiunea Tyumen, care sa produca annual 500.000 de tone de polipropilena. Banca rusa de investitii Vneshekonombank (VEB), controlata de stat, va acorda 1,4 miliarde de euro din cele 2 miliarde de euro necesare investitiei. Acolo se va mai construi si un complex de capturare a gazelor asociate, sub o garantie a companiei italiene de asigurari Sacci. De asemenea, firma italiana Maire Tecnimont va furniza servicii de inginerie.

Combinatul va fi unul dintre cele mai mari din Europa si va produce 40% din necesarul Rusiei de polipropilena, a spus Vladimir Dmitriyev, seful VEB.

Italia este cel de-al patrulea partener comercial al Rusiei.

Sursa: The Moscow Times

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.