RENNE il declara pe Edward Snowden drept “omul anului 2013”

Scris de

Daca revista Time l-a declarat pe papa Francisc drept “omul anului”, RENNE ii confera acest titlu fostului consultant NSA Edward Snowden, care a revelat intregii lumi cat de extinsa este supravegherea facuta de serviciile secrete americane asupra internetului.

NSA – agentia americana de securitate – intercepteaza vaste cantitati din traficul de date de pe internet, de la mailurile marilor furnizori precum Google, Yahoo!, Microsoft sau AOL, pana la telefoanele unor lideri mondiali, asa cum a fost cazul cancelarului german Angela Merkel sau presedintei Dilma Rousseff din Brazilia.

Dar documentele au aratat si altceva: NSA sparge in mod sistematic retele, asa cum s-a dovedit in China, hackereste companii precum operatorul telecom Belgacom sau gigantul petrolier brazilian Petrobras.

Au mau aparut si alte informatii care mai de care mai ciudate au aparut, precum supravegherea jocurilor online World of Warcraft si Second Life. Dupa cum au aparut si reactii de enervare la nivel mondial, atat de la cei spionati, cat si de la utilizatorii simpli ai serviciilor online.

Ba chiar Sir Tim Berners Lee, fondatorul internetului, a declarat ca natura democratica a internetului este amenintata de catre „valul din ce in ce mai mare de supraveghere si cenzura“. Iar Google a decis recent sa cripteze traficul de date dintre serverele sale pentru ca nu cumva NSA sa se mai lege la “teava“ si sa deturneze totul pentru uz propriu.

Datorita valului de reactii fierbinti si a luptei pentru apararea drepturilor noastre, Edward Snowden este declarat “omul anului”!

Free Assange! Free Anakata!

Sursa: Renne
Sursa foto: CNET

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. Ovidiu says:

    Super articol, super om Edward Snowden, super site renne.ro

  2. Multumim, multumim! Sa mai treci pe la noi!

  3. […] de NSA, Google va sti in curand lucruri inimaginabile despre noi, precum faptul ca suntem treji acasa sau […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.