Rusia crede ca Visa si MasterCard dau date serviciilor secrete

Scris de

Cardul – 10 ruble. Vodka – 20 de ruble. Transmiterea de date confidentiale – nepretuita. Cam asta cred ca si-au spus si oficialii rusi.

Rusia se teme ca marile companii de procesare a tranzactiilor cu cardul, Visa si MasterCard, furnizeaza date serviciilor secrete americane, potrivit documentelor publicate de WikiLeaks.

Telegramele reveleaza ca SUA au facut lobby pentru cele doua firme in Rusia atunci cand aceasta a vrut sa realizeze un sistem de stat prin care sa se desfasoare tranzactiile.
Sistemul National de Plata prin Card urma sa fie rulat prin bancile de stat din Rusia si ar fi procesat toate platile domestice din Rusia. O telegrama din 1 februarie 2010 spune ca noul proiect ar “dezavantaja afacerile americane” fie ca vor adera la sistem, fie ca nu.

“Veniturile pentru aceste servicii sunt estimate la 120 de miliarde de ruble (4 miliarde de dolari -nr) anual”, se mai arata in document. “Vasta majoritate a afacerilor Visa din Rusia se face cu carduri emise si folosite in Rusia; cum veniturile din procesare se vor duce la NPCS, Visa nu va mai profita din aceste tranzactii”.

Un oficial nenumit al Visa din Rusia a spus ca serviciile secrete erau in spatele operatiunii deoarece se tem ca firma partajeaza cu Washingtonul informatii privind detinatorii de carduri din Rusia.

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: The Guardian

Etichete: , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.