Topul femeilor care au marcat anul 2011

Scris de

Femei din lumea politică, din showbiz sau din sport si-au castigat un loc binemeritat in topul celor mai puternice femei ale anului 2011. Printre acestea se numara Angela Merkel sau Adele. Iata un top al celor mai influente femei ale anului

buy generic levitra online

ce tocmai s-a incheiat.

Ibrahim, EgiptIbrahim, activista pentru drepturile femeii. Femeile au marsaluit impotriva armelor de contrabanda, si-au riscat vietile si au devenit un simbol al primaverii arabe. Cu toate acestea, femeile au mai trebuit sa poarte inca o lupta pentru a nu fi reduse la tacere de catre guvernele nou-create. In Egipt s-au purtat cele mai aprige lupte. Ibrahim, in vârsta de 25 de ani a fost una din cele sapte femei supuse unui test de virginitate, realizat de catre militari. Ea a declarat unui ziar online ca a fost agresata sexual de un ofițer, pierzandu-și astfel virginitatea. Ibrahim a fost singura femeie indeajuns de curajoasa pentru a apela la instanta.

 

Adele, cantareata si compozitoare. Cantareata in varsta de 23 de ani a avut o stea norocoasa, deoarece a inceputAdele anul 2011 cu succes si l-a încheiat ca un superstar. Cel de-al doilea album a fost lansat in ianuarie. Prestatia live de la Brit Awards cu piesa Someone Like You a miscat audienta. Ea a evitat tipica ceremonie de decernare a premiilor din fiecare an, demonstrand ca are nevoie doar de vocea ei, un acompaniament de pian si niste versuri care ating sufletul. Albumul sau s-a vandut in peste 13 milioane de exemplare si a fost nominalizat pentru sase premii Grammy. Pana in luna decembrie devenise unul din cele mai bine vandute albume ale secolului 21. Frumusetea cantaretei nu este doar in vocea sa, ci si in versuri si atitudine.

Angela MerkelAngela Merkel, cancelarul Germaniei. Merkel a avut un an productiv. Ea a optat pentru pentru eliminarea treptata a tuturor centralelor nucleare din Germania.

In plus, ea se confrunta cu un blocaj in ceea ce priveste introducerea unui salariu minim. Angela Merkel a fost votata in topul celor patru mai puternice persoane din lume de catre revista Forbes (dupa Obama, Putin si Hu Jintao).Christine Schuler-Deschryver

Christine Schuler-Deschryver, activista pentru drepturile omului. Activitatea lui Schuler- Deschryver se desfasoara in ”Orasul Veseliei”, un centru pus la dispozitie supravietuitorilor violentelor sexuale din Bukavu, Republica Democratica Congo. Centrul a devenit un paradis pentru supravietuitorii unei tari cunoscute sub numele de capitala violului din intreaga lume. Schuler-Deschryver a spus lumii povestea unei tinere de 24 de ani, pe nume Jeanne din Africa, care a sosit la centru cu leziuni cumplite dupa violuri repetate in grup. Schuler- Deschryver a declarat ca a fost decizia tinerei de a-si schimba numele in Jane, fiind inspirata de cuvintele adresate de Eve Ensler, cea care a infiintat centrul. Aceasta i-a spus fetei ca Jeanna a fost cea care si-a lasat durerea in spital, dar acum este o noua persoana, care s-a vindecat si s-a reinventat, asa ca ar trebui sa se numeasca Jane.

Sarah StevensonSarah Stevenson, tripla campioana la taekwondo. Stevenson a castigat cel de-al treilea titlu la campionatele mondiale din 2011. Ea si-a asigurat medalia, in ciuda preocuparii pentru parintii sai care sufereau de cancer. Amandoi au murit in toamna lui 2011, la cateva luni diferenta, nu cu mult timp dupa ce fiica lor de 28 ani a castigat aurul in Coreea. Stevenson si-a aratat spiritul luptator in momentul in care le-a adresat cateva cuvinte membrilor juriului de la BBC`s Sport`s Personality of the Year deoarece acestia au ignorat sportive de sex feminin, precum Rebecca Adlington si Keri-Anned Payne, declarand: ”Sunt oameni foarte buni in sportul pe care il practica si merita sa fie recunoscuti pentru asta”.

 

Autor: Laura Anton

 

Sursa: Guardian
Sursa foto: Guardian

Etichete: , , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Ar mai fi Meg Whitman – facuta director executiv la HP si
    Virginia Rometty – prima femeie director general a IBM in istoria de 100 de ani a companiei.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.