Vom fi obligati sa ne schimbam numele pentru a scapa de trecutul virtual

Scris de

internetDirectorul executiv al Google, Eric Schmidt, considera ca datele personale postate pe internet  ne vor forta in curand sa ne schimbam identitatile. Desi este un om a carui companie a facut miliarde din stocarea informatiilor, Eric Schmidt afirma ca nenumaratele detalii pe care le afisam prin internet nu o sa ne fie tocmai utile. Conform spuselor sale, multi dintre noi o sa fim fortati sa ne schimbam numele pentru a putea scapa de trecutul nostru cibernetic.

“Nu cred ca societatea intelege ce se intampla cand totul este afisat si poate fi gasit de oricine oricand”, marturiseste directorul.

Avertismentul a pus pe ganduri conducerea Google in ceea ce priveste confidentialitatea informatiilor. Mai mult decat orice alte companii Google a ajutat la crearea unei lumii virtuale, in care noi postam o cantitate enorma de date personale. Inainte, aceste informatii ar fi fost descoperite in luni de zile de catre investigatori profesionisti.

“Ceea ce multi oameni nu realizeaza este ca in momentul in care postezi o informatie pe internet pierzi posesia si controlul ei. Oricine poate descarca, stoca sau distribui aceea informatie “, spune Rik Ferguson, un expert in securitatea cibernetica.

Datorita internetului aproximativ 600 milioane de oameni au pagini personale. Printr-un simplu click prieteni, dusmani sau orice straini pot descoperi fotografii, filme sau bloguri de care am uitat de mult.

Un exemplu relevant este cazul unei stagiare care urma sa devina profesoara, Stacey Snyder. Tanara a trecut toate examenele cu brio, insa inaintea examenului final un coleg de breasla a trimis universitatii o poza postata pe internet care i-a compromis statutul de viitoare profesoara. In poza intitulata “Piratul beat”¬† Stacey purta un costum de pirat si tinea in mana un pahar de plastic. In apararea ei, Stacey a declarat ca va sterge poza de pe internet, desi nu este ilegal ca un adult sa consume alcool. Scuza ei a fost ignorata s nu a primit certificatul necesar pentru a putea preda.

Sursa: The Independent
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.