Bute – campionul roman caruia tara i-a intors spatele

Scris de

Ieri de dimineata unul dintre cei mai valorosi sportivi ai Romaniei a reusit din nou sa ne faca mandri ca-i suntem conationali. Lucian Bute si-a aparat pentru a sasea oara titlul de campion mondial IBF si a facut-o cu succes in meciul cu Jesse Brinkley. Ce ziceti, a fost vreo televiziune din Romania care a transmis meciul? NU! Au fost stiri mai ample despre acest lucru? NU! Mi-am pierdut cateva ore din viata ieri pentru a privi stirile de la principalele noastre posturi de televiziune special pentru a vedea ce se da despre “campionul pe care o tara nu-l merita”. Omul a facut acest lucru pentru ca este ROMAN. A vrut sa boxeze chiar in tara in care s-a nascut. Desi Boc ii promisese ca acest meci il va juca pe pamant romanesc, ca de obicei nu s-a tinut de cuvant. Campionul roman s-a declarat dezamagit ca nici un post de televiziune nu a vrut sa-i trasmita meciul. In schimb, anumite posturi se bat ca chioarele pentru luptele de K1. Revenind la stiri, toate canalele de sport au inceput cu fotbal (“Maaaaareee surprizaaaaaaa”). Si cand spun fotbal, ma refer la stiri de genul: “Nasul Lacatus este speriat de finul Danciulescu”, “Jucatorul x al lui Andone nu a vrut sa treca strada la restaurant pe pasarela si a trecut ilegal”. Astfel de gunoaie numite stiri de “marii jurnalisti” sunt mai agreate decat cele care chiar merita atentia.

A boxat pentru un popor care nu-l merita

“Am boxat pentru romani” – a fost una din declaratiile lui Bute. Ma intreb pentru care sau cati romani. Nici TVR macar nu a transmis meciul lui. Bute era dezamagit. Cand vorbesti cu premierul sa boxezi in Romania si nu se intampla, esti dezamagit. Mai e dezamagit ca meciul nu a fost transmis de TVR. El a zis mereu ca boxeaza pentru romani. Nu stiu nici macar sa fi fost aici vreun corespondent roman. Lucian are expunere sub unele personaje romanesti de care mi-e jena sa vorbesc. El ii respecta si ii iubeste pe romani. O sa venim acasa pe 23 octombrie si vom avea o conferinta de presa”, a declarat Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box, la Realitatea TV. Cazul lui Bute nu este singurul care a fost trecut cu ochii de romani. Handbalistele noastre au reusit o finala minunata la campionatul mondial, dar le-a bagat cineva in seama? NU! Ma intreb oare meritam un campion ca Bute? Merita el sa se murdareasca cu denumirea de “roman”?

Sursa: RENNE
Sursa foto: www.lucianbute.com

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.