Finale spectaculoase la WCG: Counter Strike, Warcraft 3, Starcraft, Fifa 2009

Scris de

WCG 2009Editia de anul acesta a World Cyber Games s-a incheiat, toti castigatorii finalelor fiind premiati intr-o ceremonie de inchidere ce a durat o ora si douazeci de minute. 82.000 de spectatori si 600 de jurnalisti din toata lumea au fost prezenti la WCG 2009, eveniment desfasurat in China, orasul Chengdu. Cei mai buni dintre cei 600 de jucatori din peste 65 de tari s-au intalnit in finale transmise live pe Internet si la TV.

Echipa Coreei de Sud s-a clasat pe primul loc cu 3 medalii de aur, 2 de argint si 3 de bronz, urmata de echipele Suediei si Germaniei. Surpriza nu a fost castigarea titlului, ci faptul ca nu au fost luate mai multe medalii de reprezentantii tarii in care e-sportul este cel mai dezvoltat.

La WCG 2009 au fost 12 competitii diferite, atat pentru cele mai raspandite jocuri la nivel mondial, cat si pentru jocuri obscure, pentru platforme mobile.

Concursul care a incheiat WCG a fost cel de Warcraft 3, iar finalistii au fost ambii din China: Fly100 si Infi. Rasele lor: Orc si Human. Intr-un meci ce-a ridicat comentatorii in picioare, Infi s-a impus si a devenit cel mai bun jucator de Warcraft 3 al acestui turneu.

In finala de Starcraft s-au intalnit doi dintre cei mai buni jucatori din Coreea de Sud: JaeDong si Stork. Primul, cel mai bun Zerg din ultimul timp, a invins cu 2-1 un Protoss ce a parut depasit in partida decisiva. Locul trei a fost adjudecat de un compatriot al acestora: Bisu.

Trecand in domeniul shooterelor, ajungem la Counter Strike. Echipa care ne-a reprezentat, TEG (The Elder Gods) a castigat propria grupa neinvinsa, fiind insa scoasa din concurs in etapa eliminatorie, in saisprezecimi, de medaliatii cu argint – Fnatic din Suedia. Acestia au pierdut primul loc dupa mai multe runde de departajare contra polonezilor de la Again, intr-o runda in care un jucator al celor din urma a facut 4 fraguri si a decis scorul final: 28-26.

Alaturi de cele de mai sus, Fifa 2009 face parte din principalele jocuri pe care le putem gasi la orice sala de net din Romania. Drept urmare, si aici am avut un reprezentant, Night, care a trecut de grupe cu cinci victorii, o infrangere si un egal, fiind insa si el eliminat in prima runda eliminatorie, de catre castigatorul concursului, Kr0ne. Acesta s-a intalnit in finala cu coechipierul sau, Hero, ambii fiind membri ai echipei SK din Germania. Golul decisiv a fost marcat in ultimul minut, scorul final fiind 2-1.

Editia din 2010 se va desfasura la Los Angeles, fiind una aniversara – a zecea.

Sursa: Renne

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] ca asta sunt nevoit sa ma uit hamesit la sute de jocuri, pentru ca baietii nu s-au incurcat la WCG-ul de anul acesta. Si vorba aia, daca nu ma joc acum, in floarea tineretii, probabil ca pe la apropierea aniversarii […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.