Mayweather-Pacquiao inca in aer

Scris de

Negocierile pentru ceea ce ar putea deveni ”meciul secolului” in box, intre doi dintre cei mai mediatizati luptatori ai ultimilor ani, Floyd Mayweather Jr. si Manny Pacquiao, nu au ajuns inca la nicio finalitate. Astfel, dupa ce primele conditii puse de Mayweather pentru realizarea galei au fost acceptate de Pacquiao dupa lungi discutii in contradictoriu, americanul a revenit cu o pretentie noua, legata de termenii financiari ai luptei. Americanul doreste ca bursa meciului sa fie impartita 60-40 in favoarea sa, filipinezul declarand ca orice varianta care i-ar aduce orice avantaj financiar lui Mayweather este din punctul sau de vedere complet inacceptabila.

Gurile rele spun ca celui poreclit ”Money” Mayweather, inca neinvins in cariera de profesionist, dar care in ultimii trei ani a disputat doar doua lupte, si acelea impotriva unor adversari aflati departe de varful formei sportive, ii este teama de o lupta cu cel care a fost numit de curand ”luptatorul deceniului”, care are mult mai multe lupte puternice in picioare si care are si avantajul varstei, fiind cu doi ani mai tanar decat americanul. De cealalta parte insa, nu se pot uita declaratiile celui supranumit ”Pac Man”, care spunea cu orice ocazie ca nu lupta pentru bani, ci pentru oamenii care cred in el si care sunt alaturi de el.

Primele divergente care au aparut intre echipele manageriale ale celor doi pugilisti si care au impiedicat stabilirea unei date pentru realizarea luptei au fost legate de testele antidoping cerute de Mayweather dupa modelul olimpic, adica inclusiv in ziua premergatoare galei. Cu toate ca initial Pacquiao s-a impotrivit vehement acestor controale, intr-un final filipinezul a parut dispus sa renunte la o parte din orgolii pentru a putea demonstra odata pentru totdeauna ca el este cel mai bun luptator al categoriei supermijlocii. Totusi, iata ca alte orgolii si alte meschinatati au aparut, punand in pericol inca o data realizarea galei multasteptate de catre iubitorii fenomenului pugilistic din lumea intreaga.

Este greu de pronosticat la momentul acesta daca va avea loc pana la urma o lupta care era prevazuta inca de la victoriile repurtate de cei doi asupra lui Oscar de la Hoya sau Ricky Hatton sau de la victoria lui Pacquiao cu Miguel Angel Cotto. Ce este clar este ca mai avem de asteptat pana vom afla care dintre cei doi multipli campioni mondiali la diferite versiuni este cu adevarat cel mai bun.

Sursa: Renne
Sursa foto: Semidoppel

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.