Barbatii sunt mai predispusi la aparitia cancerului gastric

Scris de

Cercetatori de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au demonstrat capacitatea estrogenului de a proteja femeile de la inflamatiile gastrice ce pot duce la cancer gastric.

Mai multe tipuri de cancer, printre care si cancerul gastric, cancerul hepatic si cancerul de colon sunt mult mai des intalnite la barbati decat la femei.

Unii oameni de stiinta au pus aceasta statistica pe seama unui mod de viata incarcat de consumul de alcool, tutun si de lipsa unei diete echilibrate, obiceiuri mai des intalnite la barbati. Un nou val de dovezi stiintifice contesta aceasta concluzie invechita. Noua teorie se bazeaza pe diferentele biologice de baza dintre femei si barbati.

Studiul cercetatorilor de la MIT a fost facut pe soareci masculi. Ei au tratat rozatoarele cu estrogen si au observat o scadere dramatica a ratei de aparitie a cancerului gastric, mai exact cancerul survenit in urma unei infectii cronice datorate bacteriei Helicobacter pylori.

Este putin probabil ca barbatii sa fie tratati direct cu estrogen, dar cercetatorii cred ca munca lor ar putea conduce la tratamente care sa imite efectele estrogenului, acelea de suprimare a cancerului.

Autor: Sare-Alba Cristian

Sursa: MIT
Sursa foto: Omnimedicalsearch

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.