Bosonul lui Higgs ar putea avea “cinci fete”

Scris de

best price cialis

eight=”150″ />Acceleratorul Tevatron din cadrul Fermilab face valuri in ultimele luni. Dupa ce in mai, oamenii de stiinta din cadrul colaborarii D-Zero, au descoperit o noua particula quark numita “calcaiul lui Dumnezeu”, acum echipa a avut alte rezultate intrigante.

Oamenii de stiinta au ciocnit impreuna protoni cu anti-protoni si au gasit un procent de 1% asimetrie intre numarul de muoni produs, in comparatie cu anti-muoni.
Modelul Standard, un fel de tablou al lui Mendeleev pentru particulele fizice cunoscute, nu explica de asimetria dintre materie si anti-materie ar trebui sa existe.

Acum fizicienii cantaresc cateva alternative teoretice la fara sa pericliteze ceea ce se stie pana acum. Iar rezultatul arata ca nu ar exista doar un boson al lui Higgs (nedescoperit in practica), ci ar putea exista cinci versiuni ale acestuia, cu mase similare, dar cu incarcaturi electrice diferite: trei neutri si cate unul cu incarcatura pozitiva si altul cu negativa.

Sursa: Discovery News
Sursa foto: Discovery News

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.