Cercetatorii au reusit sa faca invizibil un obiect

Scris de

Atentie romulani! In curand veti avea competitie. Si asta pentru ca oamenii de stiinta germani au reusit realizeze un dispozitiv tridimensional care poate face invizibile obiectele prin curbarea razelor de lumina.

Descoperirile, publicate in jurnalul Science, ar putea face in viitor invizibile obiecte mai mari, insa cercetatorii nu vor sa speculeze asupra posibilelor aplicatii.
Opticienii au folosit o categorie numita metamateriale, care ghideaza si controleaza lumina. In plus, ei au mai utilizat si cristale fotonice cu o structura care seamana unei gramezi de lemn pentru a face obiectul, ca si lentile speciale.

Sursa: NewsDaily
Sursa foto: www.thejitty.com

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] sunt niste chestii asa misto care sunt studiate pentru a crea invizibilitatea unor obiecte. Numai mai au si un alt uz: crearea unor “gauri negre” si simularea multiversurilor. Iar acum […]

  2. […] in episoade SF? Americanii cauta acum sa inventeze un tricorder ca in serial iar teleportarea si invizibilitatea sunt deja testate in lumea fizicii si ingineriei… Calculatoarele si tabletele deja sunt o […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.