Durere de dinti tocmai din Era Paleozoica

Scris de

Un studiu publicat recent a scos la iveala faptul ca si reptilele antice aveau dureri dentare. Absenta dintilor si maxilarul aflat in stare de putrefactie ale lui Labidosaurus hamatus, o reptila omnivora de aprox. 75 cm demonstreaza ca cele mai vechi dovezi de carii dateaza de acum 200 milioane ani.

Cercetatorii condusi de Robert Reisz, profesor la Universitatea din Toronto, Mississauga, au analizat cu ajutorul tehnologiei de scanare un maxilar conservat in stare perfecta, gasit aproape de Coffee Creek, Texas. Acestia au gasit dovezi clare ale unei infectii masive, ce a rezultat in pierderea dintilor si distrugerea tesutului osos, formand un abces. Fosila are 275 de milioane de ani.

Autorii cercetarilor au concluzionat: “Descoperirile noastre ne permit sa speculam ca trasatura organismului nostru uman de a avea doar doua seturi de dinti, cei de lapte si cei permanenti, desi constituie un avantaj evident in procesul de mestecare a diferitelor alimente, il face pe acesta mult mai susceptibil infectiilor”.

Sursa: Discovery News
Sursa foto: Hub Pages

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.